Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Dani hrvatskog turizma

Zasigurno najposjećeniji panel na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma održanima na Hvaru bio je posvećen brendiranju Hrvatske, koji je moderirao dr.sc. Božo Skoko.

U sklopu Dana hrvatskog turizma, koji su održani na Hvaru 24. i 25. listopada održan je okrugli stol pod nazivom "Hrvatska - mala zemlja, veliki brend", a na kojem se raspravljalo o sinergiji turističkog brenda s gospodarstvom, kreativnim industrijama, kulturom, znanosti... Okrugli stol je moderirao dr.sc. Božo Skoko, stručnjak za brendiranje sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a sudjelovali su: jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dizajnera Davor Bruketa, najuspješnija hrvatska atletičarka svih vremena Sandra Perković, poznata hrvatska modna dizjanerica Aleksandra Dojčinović, direktor Podravke Marin Pucar, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te Jadranka Primorac, predsjednica Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb pri HUP-u.

Hrvatska jest prepoznatljiv europski i globalni turistički brend. Što možemo učiniti kako bi Hrvatska postala prepoznatljiv i snažan gospodarski, kulturni i politički brend? Kako pojačati sinergiju turizma i gospodarstva, turizma i kulture, turizma i sporta, turizma i zdravstva…? Kako svoju popularnost u turizmu i sportu Hrvatska može prenijeti na druge sfere svoje ponude i vrijednosti? Kolika je stvarna moć i utjecaj malih država u globaliziranom svijetu? Što je „meka moć“ Hrvatske, odnosno što čini njezinu posebnost, izvornost, karizmu i šarm u globalnoj ponudi? Kako Hrvatska može poboljšati rejting na globalnim ljestvicama zemalja brendova?
Kako Hrvatska može kvalitetno iskoristiti predsjedanje Europskom unijom u prvom polugodištu 2020.? - bila su samo neka od pitanja moderatora, oko kojih se povela iznimno zanimljiva i korisna rasprava.