Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost predstojnika Odsjeka za strateško komuniciranje. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem medija, međunarodnih odnosa te nacionalnog identiteta i imidža. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je pet knjiga te više od pedeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Nagrađena izložba

«Croatia je Hrvatska», čiji je jedan od autora dr. Božo Skoko, najbolje je dizajnirana izložba na svijetu prema mišljenju svjetskog udruženja dizajnera interijera, a prema Media Marketingu iz Sarajeva riječ je o događaju godine u regiji.

Nakon što je najutjecajniji regionalni marketinški medij Media Marketing iz Sarajeva izložbu "Croatia je Hrvatska" proglasio regionalnim događajem godine (http://www.media-marketing.com/vijesti/dogadaj-godine-2017-interaktivna-izlozba-posvecena-povijesti-hrvatske-i-croatia-osiguranja/), izložbi je dodijeljena i međunarodna nagrada IIDA Global Excellence za najbolje dizajnirani izložbeni prostor. Nagradu su u Parizu protekli vikend preuzeli čelni ljudi Brigade, koja potpisuje dizajn postava, zajedno s Millenium promocijom, koja je osmislila sadržajni dio izložbe.
Podsjetimo, izložba je nastala u povodu 133 godine postojanja Croatia osiguranja. Riječ je o interaktivnoj i multimedijalnoj izložbi koja je tijekom jeseni 2017. bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič. Uz Brigadu koja je bila zadužena za prostorni dizajn, projekt su osmislili i realizirali timovi korporativnih komunikacija Adris grupe i Croatia osiguranja, agencije Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija, uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Zagreba.

Izložba je bila koncipirana kao vremeplov kroz paralelne povijesti Hrvatske, Zagreba i Croatia osiguranja, te je na jedinstven način uključivala osobne i obiteljske povijesti posjetitelja.

Građani su izložbu mogli nadopuniti svojim obiteljskim pričama, gdje su rame uz rame s povijesnim velikanima stajale osobne povijesti.

Ovo međunarodno natjecanje koje se održava na godišnjoj razini vrednuje originalnost i izvrsnost u dizajnu interijera i projekata unutrašnje arhitekture. Uz Croatia osiguranje, među nagrađenima su projekti za investitore u Kini, Tajvanu, Japanu, Australiji i SAD-u.

Na fotografiji: Damjan Geber, Davor Bruketa i Božo Skoko