Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost predstojnika Odsjeka za strateško komuniciranje. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem medija, međunarodnih odnosa te nacionalnog identiteta i imidža. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je pet knjiga te više od pedeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Prestižna nagrada za monografiju Zaklade Adris

Monografija “Nada” koju je za Zakladu Adris osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić u suradnji s Millenium promocijom, a uredili Predrag Grubić i Božo Skoko osvojila je ovih dana u Londonu prestižnu nagradu za kreativnost, D&AD olovku.

Monografija “Nada” koju je za Zakladu Adris osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić u suradnji s Millenium promocijom, a uredili Predrag Grubić i Božo Skoko osvojila je ovih dana u Londonu prestižnu nagradu za kreativnost, D&AD olovku. D&AD olovka globalni je simbol najvišeg kreativnog postignuća u dizajnu i oglašavanju.

Na stranicama ove Monografije predstavljeni su svi projekti i pojedinci koje je Zaklada Adris podržala tijekom proteklih deset godina svoga djelovanja. Predstavljeni na jednome mjestu pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost. Upravo je ta činjenica nadahnula kreativni koncept i glavni oblikotvorni motiv ove knjige pod radnim nazivom “Nada”, jer knjiga je osjetljiva na dodir i što se više koristi, to je motiv nade na naslovnici, doslovno Monografija donosi i autorske ilustracije 24 istaknuta projekata koje su ilustrirali ponajbolji hrvatski ilustratori mlađeg naraštaja. Monografija Zaklade Adris tako je, uz primarno dokumentarnu važnost, postala zbirka najboljeg od trenutne hrvatske ilustratorske scene koju karakterizira raznolikost autorskih rukopisa i pristupa. Njihov kreativni doprinos na vizualno je zanimljiv i nekonvencionalan način čitateljima približio širinu i vrijedMonografija “Nada” jedini je ovogodišnji nagrađeni rad iz Hrvatske. Među ostalim nagrađenima na ovogodišnjem 55. D&AD nadmetanju su video oglas We’re the superhumans (Mi smo superljudi) za Channel4 u povodu Paraolimpijskih igara 2016; The Swedish Number (Švedski broj) kampanja za Švedsku turističku zajednicu; Give The Rainbow (Pokloni dugu) kampanja za Skittles bombone; te brendovi kao što su New York Times, Audi, Nike, Airbnb, Metropolitan muzej, Samsung, Twitter, Google, UN, UNICEF, Berlinska filharmonija, Addidas, Apple, Amnesty International, National Geographic i drugi.

Opširnije: http://bruketa-zinic.com/hr/2017/05/10/olovka-koja-pise-najvise-kreativno-postignuce/