Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost predstojnika Odsjeka za strateško komuniciranje. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem medija, međunarodnih odnosa te nacionalnog identiteta i imidža. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je pet knjiga te više od pedeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Red Dot za izložbu

Izložba Croatia je Hrvatska, koja je prošle jeseni bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič kao vremeplov kroz paralelnu povijest Hrvatske i Croatia osiguranja, nakon niza nagrada, osvojila je i prestižnu nagradu Red Dot za prostorni dizajn.

Izložba Croatia je Hrvatska, koja je prošle jeseni bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič kao vremeplov kroz paralelnu povijest Hrvatske i Croatia osiguranja, koju je posjetilo više od sto tisuća posjetitelja, a u kojoj su građani i sami mogli ispisivati vlastitu povijest, nakon niza nagrada, osvojila je i nagradu Red Dot za prostorni dizajn. Najtraženija je to globalna oznaka kvalitete u dizajnu. Za nagradu je zaslužan tim dizajnera i arhitekata iz Brigade, koji su izložbu realizirali u suradnji s kolegama iz Croatia osiguranja, Adris grupe te agencija Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija, koja je bila zadužena za sadržaj izložbe. Dr.sc. Božo Skoko bio je jedan od autora izložbe zajedno s Predragom Grubićem, Davorom Bruketom i Damjanom Geberom.

Red Dot nagrada dodjeljuje se više od šezdeset godina, a danas je to jedno od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu. Kako stoji na internetskoj stranici organizatora, nositelji oznake Red Dot najbolji su na svijetu u tržišnome razlikovanju dobrim dizajnom. Žiri sastavljen od 24 stručnjaka iz cijeloga svijeta ove je godine ocjenjivao više od 8,600 prijavljenih projekata. „Dokaz je to činjenice da Red Dot ima visok status i globalno povjerenje za evaluaciju kvalitete dizajna“, smatra prof. dr. Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dota.