Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost predstojnika Odsjeka za strateško komuniciranje. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem medija, međunarodnih odnosa te nacionalnog identiteta i imidža. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je pet knjiga te više od pedeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Skoko nagrađen Zlatnim Interstasom 2018.

Posebnim priznanjem Zlatni interstas 2018. "za izvrsnost u znanstvenom doprinosu razvoja turizma" nagrađen je dr.sc. Božo Skoko, na 25. Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza, koja je održana u Solinu od 7. do 10. studenoga 2018.

Manifestacija je okupila vodeće turističke novinare i djelatnike u turizmu iz cijeloga svijeta, a uz edukativni dio druženja, međunarodni žiri je izabrao i nagradio pojedince, institucije i turističke zajednice, koji su svojim djelovanjem pridonijeli razvoju turizma.

Tako su među nagrađenima znanstvenici, politički dužnosnici, umjetnici i djelatnici u turizmu iz Hrvatske i svijeta.

U obrazloženju nagrade za dr.sc. Skoku, koje je potpisao Vojko Pleština direktor manifestacije stoji: "Prijedlog za ovu nagradu, obrazlaže se Vašim aktivnim, kontinuiranim i vrlo kreativnim radom, najprije kao profesionalnog novinara Hrvatske televizije, a potom akademskim radom na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, ocjenjujući Vas jednim od vodećih hrvatskih stručnjaka za promociju i branding destinacije. Temelj toj ocjeni su Vaše objavljene knjige posvećene identitetu i imidžu Hrvatske „Hrvatska – identitet, image, promocija“, te prvi udžbenik u Hrvatskoj posvećen brendiranju država „Država kao brend“. U praksi ste se dokazali brojnim projektima turističke promocije, kao što je fotomonografija „Hercegovina – zemlja svjetlosti“, sa Ivom Pervanom i Borisom Ljubičićem, sa istoimenim filmom u režiji Mateja Meštrovića, nagrađenog, također, na našem Festivalu turističkog filma. Ističe se i Vaš aktivan rad na promicanju Hercegovine posebice rodnog Vam Ljubuškog u svijetu. Za cijelo ovo vrijem Vi ste vašim komunikološkim turističkim aktivnostima doprinosili razvoju, ugledu i međunarodnoj afirmaciji ukupne kulture usmjerene ka unaprijeđenju i afirmaciji turizma u cijelosti. Sjajan je Vaš doprinos promicanju neizmjernog bogatstva, krajobraznih, kulturoloških i tradicijskih vrijednosti kako Hercegovine tako i Hrvatske. Ocjena je da time izuzetno mnogo pridonosite ukupnom razvoju turizma u svijetu, a što su prepoznali FEST i FIJET.

Podsjetimo, Skoko je još 2011. dopbio prestižnu međunarodnu turističku nagradu POVELJA FEST, utemeljenu prije 36 godina u Rimu/Italija, koju dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara, pa je ova ngarada bila dodatna čast, budući da se dodjeljuje najuspješnijim pojedincima za njihovu izvrsnost i posebne zasluge u doprinosu razvoju turizma.