Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

20 stipendija Croatian Scholarship Funda

Prestižne stipendije najveće hrvatske iseljeničke zaklade za maturante u Hrvatskoj i BiH

Najveća iseljenička dobrotvorna zaklada za stipendiranje nadarenih studenata u domovini Croatian Scholarship Fund iz Kalifornije, izabrala je dvadeset najperspektivnijih ovogodišnjih maturanata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojima će dodijeliti višegodišnje sveučilišne stipendije.

To su: Darija i Julija Ljuboš iz Busovače, Petra Valjak iz Graberja Ivaničkog, Maja Sobol iz Čakovca, Davor Tunjić iz Lukavca, Ana Lulić iz Ferdinandovca, Marko Cibarić iz Kistanja, Karlo Mak iz Zaboka, Josip Ivan Condić iz Sinja, Dino Papišta iz Bistrinaca, Ivan Kalić iz Vinkovaca, Ana Marija Koritnik iz Prezida, Kamelija Horvatović iz

Vinkovaca, Zvonimir Delač iz Uskoplja, Marcela Grčić iz Knina, Lucija Mandić iz Širokog Brijega, Ivan Despot iz Zaostroga, Monika Majstorović iz Predavca, Tvrtko Pleić iz Donjeg Miholjca, Jelena Pažin iz Mostara te Matea Ladan iz Jajca.

Izabrani stipendisti su proglašeni najboljima između nekoliko stotina prijavljenih, a odbor ove hrvatsko-američke zaklade vodio je računa - ne samo o izvrsnom uspjehu u srednjoj školi već i o uspjesima i angažmanu u izvannastavnim aktivnostima, te materijalnom statusu njihovih obitelji.

Ukoliko upišu željeni studij te zadovolje kvalitetom studiranja, Zaklada će ih pratiti tijekom cijelog njihova studija na jednome od hrvatskih sveučilišta, a omogućit će im i druge benefite kako bi statsali u vrhunske stručnjake i lidere koji će u budućnosti pomagati svome narodu.

Naime, cilj zaklade je – uz materijalnu potporu – pomoći budućim studentima i u njihovom intelektualnom i duhovnom rastu.

Na taj način utjecajni američki Hrvati, koji vode zakladu, žele pomoći razvoju domovine, odnosno stvaranju nove generacije mladih i sposobnih lidera koji će nositi razvoj Hrvatske i Bosne i Hercegovine na različitim područjima djelovanja.

Zaklada stipendira nadarene studente u domovini od 1993. i do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo više od dvije stotine studenata na različitim fakultetima diljem Hrvatske, koji danas rade na sveučilištima, institutima, državnim institucijama ili korporacijama. Oni su u Hrvatskoj okupljeni u udruzi CSF-Hrvatska.

Zakladu financiraju mnogobrojni američki dobrotvori.

Jedan od najvećih među njima je poznati hrvatski vinar Miljenko Mike Grgich.

Inače, Zaklada je proljetos u glavnom gradu Kalifornije Sacramentu proslavila 25. obljetnicu svoga djelovanja a domovinska proslava ove značajne obljetnice planirana je za 26. rujna u Zagrebu.

Među bivšim stipendistima Zaklade su i dr.sc. Božo Skoko te dr.sc. Dario Nikić Čakar s Fakulteta političkih znanosti, Dragan Zelić iz GONG-a, dr.sc. Dijana Žilić s Instituta Ruđer Bošović i mnogi drugi.