Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

30 godina Croatian Scholarship Funda

Dr. Božo Skoko bio je glavni govornik na proslavi 30. obljetnice Croatian Scholarship Funda, najveće iseljeničke zaklade za stipendiranje nadarenih studenata u domovini.

U Hrvatsko-američkom kulturnom centru u glavnom gradu Kalifornije - Sacramentu, u subotu 27. travnja 2019. održana je svečana proslava 30. obljetnice Croatian Scholarship Funda, najveće iseljeničke zaklade za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Glavni gost svečanosti bio je bivši stipendist Zaklade dr. Božo Skoko, koji je zahvalio donatorima te govorio o važnosti pomaganja domovini kroz ulaganje u obrazovanje.

Tijekom svečanosti, kojoj su nazočili mnogobrojni donatori i podupiratelji ove organizacije, uručene su posebne nagrade utemeljiteljima Zaklade, odnosno njihovim obiteljima - dr. Robertu Bronzanu, Tonyju Ujduru, Georgeu Kumparaku i Branku Barbiru.

Zahvaljujući potpori zaklade tijekom proteklih trideset godina u domovini je uspješno diplomiralo više od 400 iznimno talentiranih studenata, koji će nedvojbeno pridonijeti razvoju Hrvatske.

Inače, Božo Skoko je boravio na jednomjesečnom studijskom putovanju u SAD-u i Kanadi, gdje je održao niz predavanja o hrvatskom identitetu i imidžu te je u Torontu, San Pedru i Los Angelesu promovirao svoju novu knjigu na engleskom jeziku "Undestanding Croatia" (koja je pravi hit na Amazonu). Boravio je i na nekoliko sveučilišta i instituta, gdje se upoznao s novim trendovima u odnosima s javnošću i gdje istražuje fenomen brendiranja država i javne diplomacije za svoju novu knjigu "Strateško komuniciranje država".