Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Edward Bernays Award Boži Skoki

Na Communication Management Forumu 2019., najvećoj znanstvenoj konferenciji posvećenoj odnosima s javnošću u Hrvatskoj po prvi put su dodijeljene nagrade "Edward Bernays Award" za znanstveni doprinos razvoju profesije.


Organizacijski odbori konferencije Communication Management Forum 2019. i Edward Bernays vsioka škola za komunikacijski menadžment prvu nagradu koja nosi ime po "ocu odnosa s javnošću" Edwardu Bernaysu, za ukupni znanstveni doprinos razvoju profesije odnosa s javnošću dodijelili su: dr.sc. Ani Tkalac Verčič s Ekonomskog fakulteta Sveucilista u Zagrebu, dr.sc. Boži Skoki s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i dr.sc. Dejanu Verčiču s Fakulteta za drustvene znanosti Sveucilista u Ljubljani.

U obrazloženju za nagradu profesoru Skoki stoji:

"Dr.sc. Božo Skoko profesor je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, doktorskim studijima Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Mostaru te gostujući profesor Edward Bernays visoke škole. Njegovim dolaskom na Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine započeo je razvoj odnosa s javnošću kao znanstvene discipline te studijskog smjera odnosa s javnošću na toj visokoškolskoj instituciji, što je bio pionirski pothvat u Hrvatskoj. Utemeljitelj je poslijediplomskog sveučilišnog studija Odnosi s javnošću, te njegov dugogodišnji voditelj. Obnašao je dužnost prvog predstojnika Odsjeka za strateško komuniciranje na matičnom fakultetu. Inicirao je uvođenje niza inovativnih programa i kolegija, čime je pridonio jačanju kvalitete studijskih programa, ali i povezivanju nastavnih sadržaja s potrebama tržišta.

Kao iznimno popularan nastavnik i predavač odgojio je generacije vrhunskih stručnjaka za odnose s javnošću. Bio je mentor na više od stotinu diplomskih radova, među kojima je i nekoliko nagrađenih, a uspješno je mentorirao i četiri doktorske disertacije s područja odnosa s javnošću. Među prvima je u Hrvatskoj znanstveno počeo istraživati fenomen međunarodnih odnosa s javnošću, posebice fenomen identiteta i imidža država. Zahvaljujući mnogobrojnim istraživanjima, objavljenim radovima, ali i povezivanju teorije i prakse postao je jedan od vodećih autoriteta za to područje odnosa s javnošću u ovom dijelu Europe."