Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je osam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Fenomen

Osobno brendiranje

Sigurno ste se mnogo puta divili uspjesima poznatih osoba kao što su Donald Trump, Oprah Winfrey, Jack Welch ili David Beckham?
Vjerovatno ste se pitali kako su uspjeli, odnosno što je tajna njihove slave?
Na prvi pogled ste možda zaključili kako imaju talent i znanje u onome što rade, jer inače ne bi dogurali tamo gdje su dogurali. E pa, samo ste djelomično u pravu. Oni nedvojbeno imaju talent ali imaju i ono "nešto". To "nešto" ćemo nazvati osobnim brendom. Tu čarobnu riječ donedavno smo vezivali uglavnom za proizvode, a odnedavno njome obilježavamo i ljude. Međutim, često nismo sigurni u njezino značenje, jer nema kvalitetnu hrvatsku inačicu. Pojednostavljeno a stručno rečeno - to je ukupna vrijednost nekog pojedinca koja se suprostavlja ostalim pojedincima na tržištu, isticanjem svoje unikatnosti, superiornosti i vrijednosti.
Cilj brenda jest prihvaćanje od strane potrošača, kolega, konkurencije i društva, ali ne samo to.
Najjednostavnije rečeno glavno obilježje brenda je da mora biti obožavan, da postaje uzor i da kreira trendove!

Preuzmite cijeli tekst ovdje