Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Gostovanje u Češkoj besedi

Predstavljen novi broj „Susreta“ magazina Hrvatsko-češkog društva prijateljstva

U nazočnosti stotinjak prijatelja Češke te pripadnika češke manjine u Hrvatskoj, u Češkoj besedi u Zagrebu svečano je predstavljen novi broj magazina "Susreti" Hrvatsko-češkog društva prijateljstva.Glavni promotori su bili dr. sc. Božo Skoko i glavni urednik Marijan Lipovac.

Tom prigodom, Skoko je pohvalio profesionalnu razinu časopisa te ukazao na kvalitetu objavljenih sadržaja, koji imaju trajnu vrijednost te informativnu ali i edukativnu ulogu.

Također je govorio o časopisu kao mostu u povezivanju Hrvatske i Češke, koji pokazuje koliko smo međusobno slični, a koliko različiti u nekim stvarima, te koliko smo bili međusobno ovisni kroz povijest. „Kako bi Hrvatska danas izgledala da se mnogi naši velikani nisu školovali u Pragu, da se međusobno stoljećima nismo pomagali, kako bi Hrvatska danas izgledala da nije bilo biskupa Duha koji je djelovao apostolski među Hrvatima kao prvi zagrebački biskup? – zapitao se Skoko te dodao kako se i danas međusobno razumijemo jer smo imali sličnu povijest, iste pritiske i iste tegobe u kojima smo živjeli.

Vrijeme je da shvatimo kako je puno toga što bi nas trebalo vezivati zajedno i u Europskoj uniji gdje dijelimo jednu potpuno novu stvarnost, dodao je Skoko, naglašavajući kako je čuvanje starih i gradnja novih mostova između hrvatskog i češkog naroda jedna od važnih zadaća ovog časopisa.