Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je osam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Hrvati na Capitol Hillu

Preko rudnika do Capitol Hilla

Božo Skoko pretražio je dostupne američke arhive u potrazi za Hrvatima koji su ostavili duboki trag na politiku i društvo SAD-a. Popis utjecajnih američkih političkih dužnosnika iz reda američkih Hrvata i njihovih potomaka nevjerojatno je dug.

Američki Hrvati od prošle godine imaju "svoga čovjeka" i u američkom Senatu, gornjem domu američkog Kongresa! Demokrat Mark Begich zastupat će Aljasku među stotinu pripadnika najutjecajnije skupine u Washingtonu, a na tu je dužnost izabran kao gradonačelnik Anchoragea, najvećeg grada u najsjevernijoj američkoj saveznoj državi. Njegov otac Nick Begich bio je američki kongresmen. (…)

Iako je Mark Begich jedini Hrvat američki senator, proteklih pedesetak godina više američkih Hrvata i njihovih potomaka obnašalo je dužnosti guvernera i kongresmena…

Preuzmite cijeli tekst ovdje