Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je osam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Imenovano vodstvo Zaklade Adris

Adris grupa imenovala je novo vodstvo svoje korporativne zaklade - Zaklade Adris, najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe. Voditelj zakladnog vijeća Stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota je prof.dr. Božo Skoko.
Na sjednici održanoj 11. svibnja u Zagrebu, predsjednik Uprave Adris grupe, Marko Remenar imenovao je, u ime Zakladnika, Upravu i vijeća Zaklade Adris u novom četverogodišnjem mandatu. Predsjednikom Zaklade Adris ostaje istaknuti hrvatski edukator i astronom - Korado Korlević* Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja Zaklade Adris

Na sjednici održanoj 11. svibnja u Zagrebu, predsjednik Uprave Adris grupe, Marko Remenar imenovao je, u ime Zakladnika, Upravu i vijeća Zaklade Adris u novom četverogodišnjem mandatu. Predsjednikom Zaklade Adris ostaje istaknuti hrvatski edukator i astronom - Korado Korlević. Dr. sc. Željko Lovrinčević potpredsjednik, a prof. dr. sc. Zvonimir Mareković počasni predsjednik Zaklade Adris. Članovi Uprave Zaklade Adris su i prof. dr. sc. Gojko Bežovan, istaknuti povjesničar umjetnosti Igor Zidić, prof. dr. sc. Josip Paladino te akademik Željko Kaštelan.

U narednom četverogodišnjem razdoblju Zakladno vijeće za program Znanje i otkrića i nadalje čine: dr. sc. Ksenija Zahradka, predsjednica, te članovi, uspješni hrvatski znanstvenici izv. prof. dr. rer. nat. Tomislav Domazet-Lošo i prof. dr. sc. Dinko Mitrečić.

Zakladno vijeće za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota predvodi prof. dr. sc. Božo Skoko, predsjednik, uz članove Davora Bruketu i Silvija Novaka.

Remenar je Zakladnoj upravi i vijećima u ime Uprave Adrisa zahvalio na dosadašnjem radu istaknuvši kako izazovna vremena u kojima živimo i radimo pred nas stavljaju brojna pitanja. „U uvjetima krajnje nestabilnosti, deglobalizacije, dekarbonizacije i digitalizacije pitamo se kako upravljati i koje vrijednosti promovirati. Upravo su izvrsnost i humanost odgovor i ono po čemu se i naša Zaklada ističe. Uspjeh i stabilnost Adrisa, strogi kriteriji izbora projekata te vaše znanje i ugled koji ugrađujete u rad Zaklade omogućuju nastavak ostvarivanja zajedničke misije - promicanja korporativne društvene odgovornosti i stvaranja naprednijeg hrvatskog društva.“, zaključio je Remenar.

Prihvaćajući novi mandat na čelu Zaklade Adris, Korado Korlević se osvrnuo na dosadašnja postignuća Zaklade: „Društvo, kada je Zaklada započela s radom, potpuno je različito društvu danas. No, Zaklada je ovih petnaestak godina tvrdoglavo ustrajala na veoma strogim kriterijima izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro. Opravdanost takvoga pristupa potvrđuju brojni projekti i pojedinci koje je Zaklada dosada poduprla i njihovi rezultati koji su ravnopravni ostvarenjima u svjetskoj znanosti. Čast je, ali i velika odgovornost u prepoznavanju najboljih, s obzirom na izazove u društvu koji nas tek očekuju i znanosti koja će na njih morati znati odgovoriti.“