Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je osam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Ja d.o.o. ili kako upravljati vlastitom imidžom?

Za kvalitetne osobne odnose s javnošću, prvo treba definirati sebe kao "proizvod", tj. svjesno gradi

Neki su ljudi jednostavno omiljeni u društvu. Njih se rado sluša i susreće. Rijetko su tema tračeva, čak i kod zlonamjernika. Oni su rado viđeni u različitim prilikama, a kolege s njima rado surađuju. Često su uspješniji od svojih kolega, iako primjerice imaju istu razinu znanja ili sposobnosti. Mogu se bolje “prodati” na tržište i bez problema prelaziti iz uglednije u ugledniju korporaciju, napredujući u statusu i nizanju poslovnih pogodnosti – od boljeg automobile do posebnih novčanih bonusa, iako ponekad čak i ne zadovolje poslovna očekivanja vlasnika… Što je to što ih razlikuje od njihovih kolega te čini uspješnima i omiljenima?

Netko će reći da su pametni ili karizmatični. Netko će dodati da više prate moderne poslovne trendove, da imaju više osjećaja za ljude… Možda netko pomisli kako imaju bolje kontakte ili poznaju više utjecajnih ljudi… Djelići istine mogu biti sadržani u svim tim odgovorima, no sveobuhvatan odgovor koji se odnosi na sve takve menadžere, bez obzira na njihovu osobnost ili komunikološki profil, može biti samo jedan.

Preuzmite cijeli tekst ovdje