Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je osam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Made in Hercegovina

Hercegovina neotkrivena ljepotica

Hercegovina je povijesna i zemljopisna regija u južnom dijelu Bosne i Hercegovine, odnosno mediteranski dio te države. Zahvaljujući njezinim prirodnim ljepotama, ugodnoj klimi, obilju sunca i vode, ubraja se u jednu od najpoželjnijih regija jugoistočne Europe. Vjerojatno ju zato mnogi nazivaju i njezinom Kalifornijom. Smještena je u zaleđu Jadranskoga mora, «zagrljena» s južnom Dalmacijom, koju presijeca u Neumu, izlazeći i sama na more. Prostire se na oko 10.000 četvornih kilometara, sve do bosanskog gorja na sjeveru i Crne Gore na istoku. Donedavno prilično nepoznata u globalnim okvirima, posljednjih je godina svojom posebnošću, ljepotom, tradicijom i gospodarskim mogućnostima počela privlačiti pozornost turista i ulagača iz cijeloga svijeta.

Mnogi je doživljavaju kao zemlju kamena i sunca, rijeka i vinograda, smokava i duhana, pršuta i meda... Na nju podsjeća miris ljekovitog bilja i pjesma zrikavaca, okus janjećeg mesa i planinskog sira. Nju zapljuskuje Jadransko more i biju vjetrovi s bosanskih planina. U njoj se, kao nigdje drugdje, dodiruju nebo i zemlja stvarajući jarku svjetlost neobičnih boja, koja ovaj kraj čini gotovo mističnim.

Preuzmite cijeli tekst ovdje