Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Masterclass na Bernaysu

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment ugostila Božu Skoku

Gostujućim predavanjem o identitetu i imidžu Hrvatske u EU i okruženju, dr.sc. Božo Skoko simbolično je otvorio ljetni semestar na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment.

Pred mnogobrojnim okupljenim studentima i profesorima Bernaysa te suradnicima i gostima, izv. prof. dr. sc. Skoko u sklopu Masterclass programa održao je zanimljivo predavanje o načinima nastajanja identiteta i imidža države te unutarnjim i vanjskim čimbenicima koji utječu na njihove promjene osvrnuvši se pritom i na imidž Hrvatske u susjednim zemljama te o mogućnostima njegove nadogradnje kad je riječ o zemljama Europske unije.

Kako nastaje a kako se mijenjaju identitet i imidž država? Zašto imidž države sve više utječe na njezine gospodarske i vanjskopolitičke uspjehe? Kako Hrvatsku doživljavaju u susjednim zemljama, a kako među starim članicama EU? Je li Hrvatska iskoristila ulazak u EU za jačanje imidža? U kojoj mjeri je imidž Hrvatske obilježen njezinom jugoslavenskom prošlosti, a u kojoj prirodnim ljepotama i turističkom ponudom? Tko su najpoznatiji Hrvati u svijetu? Kakvi se stereotipi vežu uz Hrvate i Hrvatsku? Što hrvatska država čini po pitanju vlastitog brendiranja, javne diplomacije i međunarodnih odnosa s javnošću? – samo su neke od tema koje je profesor obradio tijekom predavanja.

U sklopu popularnog Masterclass programa prije Skoke na Bernaysu su gostovali Anne Bernays, kći utemeljitelja odnosa s javnošću i profesorica na Harvardu, prof.dr.sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru,prof. dr. sc. Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova i europskih poslova i Boris Beker iz poznate austrijske PR agencije Chapter 4.