Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Neprestano se podcjenjujemo!

Dr. sc. Božo Skoko: NEPRESTANO SE PODCJENJUJEMO. Svi imaju puno bolje mišljenje o nama nego Hrvati sami o sebi

Što je suvremeni hrvatski identitet? Po čemu svijet prepoznaje Hrvatsku? Što Hrvati misle o sebi, a što drugi govore o nama? Zašto su Šveđani nekada plašili malu djecu s Hrvatima? Otkud nam kompleks male zemlje i nemoćnog naroda? Zašto Hrvati najbolje uspijevaju u inozemstvu? Imaju li drugi narodi toliko ljubomore i jala? Kojim smo mitovima opčinjeni i zašto? Zašto slavimo svetog Patrika, zaštitnika Irske, a nemamo pojma tko je zaštitnik Hrvatske? Što hrvatska mora naučiti od svoje Dubrovačke Republike? Zašto Europa uživa u hrvatskom maslinovom ulju, a uopće ne poznaje hrvatska vina? To su samo neka od zanimljivih pitanja o kojima se vrlo često iznose vlastita mišljenja uz kavu, a odgovore i činjenice o njima moglo se doznati 5. veljače 2020. u staroj školi u Premanturi.

Udruga u kulturi Fenoliga redovito dovodi vrlo zanimljive goste, a ovaj put punu pažnju mnogobrojne publike privukao je dr.sc. Božo Skoko, profesor poslijediplomskog studija iz odnosa s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, jedan od najboljih poznavatelja hrvatskog identiteta i imidža. Svoje dugogodišnje, bogato međunarodno iskustvo u upravljanju identitetom i imidžom država, Skoko je pretočio u mnogobrojne znanstvene radove i knjige koje su postale bestselleri. Kakvi su Hrvati je malo provokativno pitanje na koje je gost predavač pokušao odgovoriti u istoimenoj knjizi objavljenoj prije dvije godine, a njegovo zanimanje za tu temu pojavilo se zapravo puno prije, u vrijeme iščekivanja ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Opširnije o predavanju: https://www.glasistre.hr/istra/dr-sc-bozo-skoko-neprestano-se-podcjenjujemo-svi-imaju-puno-bolje-misljenje-o-nama-nego-hrvati-sami-o-sebi-626574