Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Panel o Nikoli Tesli

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju u Zagrebu

U sklopu manifestacije Dani Nikole Tesle, koja se održava u Tehničkom muzeju u Zagrebu, održana je panel diskusija na temu „Percepcija fenomena Nikole Tesle, koju je moderirao dr.sc. Božo Skoko.

U zanimljivoj raspravi u organizaciji udruge „Nikola Tesla – genij za budućnost“, pred prepunom velikom dvoranom Tehničkog muzeja, sudjelovali su vodeći poznavatelji Teslina života i rada: dr. sc. Ivan Šimatović, nezavisni istraživač, prof. dr. sc. Mladen Martinis, znanstvenik i umirovljeni savjetnik Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, prof. dr. sc. Karolj Skala, znanstveni savjetnik na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, prof. dr. sc. Dubravko Horvat, sveučilišni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Zorica Civrić, viša kustosica Muzeja nauke i tehnike u Beogradu. Moderirajući skup, Skoko je sa sudionicima razgovarao o Teslinoj osobnosti, manje poznatim izumima, duhovnosti, odrastanju i školovanju u Hrvatskoj, uzorima, tajnama koje se vežu uz njega, suvremenim otkrićima čiji je začetnik…

Na skupu su nazočili mnogobrojni uglednici među kojima i saborska zastupnica Mirela Holy, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika i vršiteljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek, gradski pročelnici itd.