Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Red Dot za monografiju Zaklade Adris

Nagrađena monografija zaklade Adris, koju su kreirali Bruketa&Žinić i Millenium promocija

Nagradom Red Dot, najvećim i najviše cijenjenim međunarodnim priznanjem na području vizualnih komunikacija, nagrađena je monografija Zaklade Adris koju je kreativno osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM, sadržajno Millenium promocija, a uredili Predrag Grubić i Božo Skoko.

Međunarodni žiri ocjenjivao je svaki od 7.069 radova uživo na sjednicama, u trajanju od nekoliko dana, a među njima bili su primjerice Gustavo Greco (Brazil), Ali Bati (Turska) i Jack Renwick (Velika Britanija) koji su ujedno dobitnici i prestižnih Canneskih Lavova na Cannes Lions Festivalu.

“Kreativnost je najbolji put do uspjeha zbog čega Adris grupa u svemu teži biti drugačija, pa tako i u oblikovanju svojih korporativnih publikacija.”, izjavio je Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe.

Za agenciju Bruketa&Žinić OM ovo je šesnaesta Red Dot nagrada u posljednjih četrnaest godina.

Red Dot Design Award je jedno od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalen koji je dizajnersku izvrsnost počeo nagrađivati još 1954. godine. Priželjkivana Crvena točka (Red Dot) etablirala se kao međunarodno prepoznatljiv dokaz kvalitete dizajna i dodjeljuje se za produkt dizajn, dizajn koncepata te dizajn komunikacija. Ovogodišnja svečana dodjela nagrada održat će se 24. listopada u berlinskom Konzerthausu.

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, svojim djelovanjem od 2007. godine promiče i potiče inovativnost i kvalitetu u znanstvenom i umjetničkom radu, podupire darovite učenike, studente i mlade znanstvenike, štiti i promiče hrvatsku izvornost i jača ekološku svijest te pomaže najpotrebitijima u hrvatskom društvu.

Monografija Zaklade Adris je priča o prepoznavanju potencijala, sposobnosti da se gleda unaprijed i da se prave vrijednosti prepoznaju u trenutku dok još nemaju svoj konačni oblik.U središtu knjige nalazi se simboličko jaje, beskrajni potencijal života koji tek treba biti oslobođen. Svaki pojedini projekt kojeg je Zaklada podržala nastao je iz tog središta i sada živi svoj puni potencijal. Kroz stranice knjige čitatelj se može upoznati sa svim projektima koje je Zaklada podržala i rezultatima njihova rada.

Bruketa&Žinić OM / Davor Bruketa, Nikola Žinić, Miran Tomičić (Creative Directors), Nebojša Cvetković (Art Director), Zrinka Jugec (Account Director), Drago Mlakar (Copywriter), Radovan Radičević (DTP), Svjetlana Vukić (Account Executive Senior), Valentina Bugarin (Account Executive)

Predrag Grubić (glavni urednik)

Predrag Grubić, dr.sc. Božo Skoko (urednici)

Anđelko Brezovnjački, dr.sc. Božo Skoko (tekstovi)

Cerovski Print Boutique (tisak)

Domagoj Kunić (fotograf)