Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

U Bruxellesu predstavljena Hercegovina

Promocija fotomonografije „Hercegovina – zemlja svjetlosti“ i izložba fotografija Ive Pervana

Stotinjak viskoih uzvanika iz diplomatskog života Bruxellesa te institucija Europske komisije i Europskog parlamenta uživalo je u čarima Hercegovine, na otvaranju izložbe fotografija ovog kraja autora Ive Pervana te promociji fotomonografije „Hercegovina – zemlja svjetlosti“, koju uz Pervana potpisuju Božo Skoko i Boris Ljubičić i istoimenog filma Mateja Meštrovića.

Promociju Hercegovine u Bruxellesu organizirali su: Misija Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji, hercegovačka razvojna agencija REDAH, japanska agencija za međunarodnu suradnju – JICA i agencija Novelti Milleniuma.

Uz mnogobrojne visoke uzvanike iz diplomatskog života, Europske komisije i Europskog parlamenta, predstavljanje Hercegovine u središtu Europske unije pozdravili su i hrvatski europarlamentarci Davor Stier, Zdravka Bušić, Nikola Vuljanić i Dubravka Šuica te veleposlanik u Belgiji Mario Nobilo.

Na svečanosti, visoki uzvanici su kušali tradicionalni hercegovački pršut, sir, suhe smokve i druge delicije a vinski podrumi Ćorić iz Čitluka i Anđelić iz Trebinja gostima su ponudili svoja vrhunska vina. Ovaj promotivni iskorak Hercegovine u Europi tek je jedan od koraka u brendiranju ove sve poznatije regije.