Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

U Ljubuškom predstavljeni „Hrvatski velikani“

Knjiga Hrvatski velikani dostupna i na tržištu Bosne i Hercegovine

U sklopu svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški, u prepunoj Gradskoj vijećnici održano je predstavljanje knjige „Hrvatski velikani“ Ljubušaka dr.sc. Bože Skoke.

Promotori su bili: Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista BH, prof.dr.sc. Ivica Šarac, povjesničar i prof.dr.fra Iko Skoko, komunikolog.

U sklopu svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški, u prepunoj Gradskoj vijećnici održano je predstavljanje knjige „Hrvatski velikani“ Ljubušaka dr.sc. Bože Skoke. Promotori su bili: Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista BH, prof.dr.sc. Ivica Šarac, povjesničar i prof.dr.fra Iko Skoko, komunikolog.

U programu predstavljanja knjige uz autora su sudjelovali Valentina Rupčić, zamjenica glavnog i odgovornog urednika Večernjeg lista BiH i predsjednica Upravnog odbora javnog radiotelevizijskog servisa Bosne i Hercegovine, prof. dr. fra Iko Skoko, profesor komunikologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i gvardijana franjevačkog samostana u Mostaru, te prof. dr. Ivica Šarac, profesor povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Na samom početku nazočnima se u ime domaćina obratio Nevenko Barbarić koji je izrazio uvjerenje da će ova knjiga s jednom pozitivnom energijom pristupiti generacijama te analizi povijesne uloge određenih osoba na rasvjetljavanju povijesnih događaja, ali i ulozi osoba u događajima.

Valentina Rupčić je u svom izlaganju govorila kako smo sada zahvaljujući Boži Skoki dobili jednu novu enciklopediju koja na jednom mjestu predstavlja najvažnije osobe koje su obilježile Hrvatsku povijest. "U koricama ove knjige uokviren je jedan dio povijesti, koja svim Hrvatima može biti putokaz da ne zaborave one koji su svojim djelima pomagali da Hrvati kroz stoljeća budu prepoznati kao narod koji je odigrao važnu ulogu u povijesti."
U svom obraćanju publici profesor komunikologije dr. fra Iko Skoko rekao je kako će čitanje ove knjige pomoći svima nama da budemo mudri, da vidimo jasno, da imamo snage, da pobijedimo sebe, da budemo zadovoljni, da imamo snagu volje i da trajemo, pa je zato preporučio svima da ju nabave i čitaju.
Po riječima prof. dr. Ivica Šarac djelo Hrvatski velikani u dodiru je i s povijesnim znanostima, te je autor stručnjak za identitet i njegov kut gledanja kao i svrha objavljivanja ovakve knjige razlikuju se u odnosu na kut gledanja i ciljeve nekoga tko se bavi poviješću. "Misija ove knjige je hrvatskoj javnosti omogući sustavan pregled životopisa zaslužnih i znamenitih Hrvata na domovinskom prostoru, sa perspektive nacionalnog pogleda i potreba 21. stoljeća."

Kao uspomenu na hrvatske velikane koji su oplemenili i proslavili Hrvatsku te zadužili svijet autor dr. sc. Božo Skoko je knjigu posvetio svom dvoipolgodišnjem sinu i njegovoj generaciji da nastave čuvati uspomenu na hrvatske velikane koji su oplemenili i proslavili Hrvatsku te zadužili svijet, te potaknuti njihovim primjerom budu mudri i odvažni te iskoriste vlastita znanja kako bi ostavili vlastiti trag vrijedan spomena u budućnosti.
Knjiga „Hrvatski velikani“ autora Bože Skoke, objavljena je u nakladi Večernjeg lista. Predstavlja opsežno djelo, u kojem Skoko analizira percepciju velikana kroz povijest, polemizira o tome koga se uopće može smatrati hrvatskim velikanima te se detaljno bavi kriterijima izbora, da bi na temelju mnogobrojnih istraživanja u koje je bilo uključeno i stotinjak vodećih hrvatskih intelektualaca, izabrao 25 najpopularnijih, 100 najznamenitijih i najzaslužnijih te 300 najznačajnijih hrvatskih velikana. Posebna vrijednost knjige su njihovi kratki životopisi, s mnoštvom zanimljivosti.

Riječ je o velikanima koje bi svaki Hrvat trebao poznavati, zato je nedvojbeno riječ o knjizi koju bi trebala imati svaka naša obitelj.

Opširnije:

http://ljubuski.biz/index.php/kultura/2533-foto-predstavljena-knjiga-boze-skoke-hrvatski-velikani