Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

U Padovi o Hrvatskoj i EU

Osmi susret Hrvata Italije održan u Padovi

U organizaciji Hrvatske zajednice u Venetu i Hrvatske matice iseljenika, a uz potporu Saveza hrvatskih zajednica Italije i hrvatskog diplomatskog kora u Italiji, u Padovi je u sklopu obilježavanja blgadana hrvatskog sveca Leopolda Mandića, održan 8. susret Hrvata Italije.

U sklopu bogatog programa, predavanje na temu „Hrvatska i EU – povratak kući“ održao je dr.sc. Božo Skoko.

Program obilježavanja 8. Susreta Hrvata u Italiji obuhvatio je cijeli niz događanja. Kao i svake godine, proslava okupljanja započela je hrvatskom svečanom misom u crkvi Sv. Leopolda Mandića koju je predvodio fra Ivan Bradarić iz Zagreba uz subraću Nikolu Šantaka i župnika iz Vinkovaca.

Svečano pjevanje predvodio je tamburaški sastav iz Zagreba. Poslijepodnevni dio programa nastavljen je vrlo zanimljivim predavanjem dr. sc. Bože Skoke na temu „Hrvatska i Europa - povratak kući" te promocijom knjige poznate diplomatkinje Tuge Tarle "Hrvatski iseljenički duhopis".

Uvodnu riječ dala je predsjednica Hrvatske zajednice u Venetu Dubravka Čolak, a predavače je predstavila i program moderirala Ana Bedrina, voditeljica pulske podružnice Hrvatske matice iseljenika. Predavanje je pobudilo veliko zanimanje i diskusiju.

Posebni doprinos i podršku Susretu i hrvatskom okupljanju u Padovi izrekli su veleposlanik RH iz Vatikana Filip Vučak, a u ime veleposlanika iz Rima Damira Grubiše prisutne je pozdravio savjetnik Ilija Želalić.

Predstojnica Državnog ureda za Hrvate u inozemstvu Krstičević zahvalila se Hrvatskoj zajednici Veneto i svim Hrvatima u Italiji na svim uloženim naporima i postignućima na očuvanju opstojnosti hrvatskog nacionalnog identiteta u Talijanskoj Republici te njegovanju dobrih i prijateljskih odnosa između hrvatskog i talijanskog naroda.

Pozdravio je i predsjednik Saveza hrvatskih zajednica Italije Damir Murković, a Dubravka Čolak se posebno zahvalila Hrvatskoj matici iseljenika - podružnici Pula koja svih osam godina prati i suorganizira programe ovih susreta, dok je ravnatelj HMI-ja Marin Knezović izrazio zadovoljstvo i daljnju podršku na zbližavanju Hrvata Italije.

Okupljanje Hrvata u Italiji završilo je koncertom "Salve Regina" uz mezzosopranisticu Sofiju Cingulu te učenicu Glazbene škole iz Pule Vilmu Graziu Žmak uz orguljašku pratnju Monike Zlatarek.

Osme susrete Hrvata u Italiji organizirale su već tradicionalno Hrvatska zajednica u Venetu na čelu s predsjednicom Dubravkom Čolak, te pulska podružnica Hrvatske matice iseljenika s voditeljicom Anom Bedrina uz podršku Saveza hrvatskih zajednica Italije i diplomatskog kora RH u Italiji.