Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je osam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon

Uz Svjetski dan knjige - najčitanije knjige prof. Skoke

Prema izvješću ZAMP-a najtraženija Skokina knjiga u javnim knjižnicama u 2019. bila je "Kakvi su Hrvati". Najprodavanija knjiga je "Hrvatski velikani", a najcitiranije "Hrvatska - identitet, image, promocija" i "Država kao brend".

Prema izvješću ZAMP-a o posudbama knjiga u javnim knjižnicama prof. Božo Skoko je prilično čitan autor znanstvene literature i publicistike. U 2019. apsolutni rekorder po čitanosti njegovih knjiga bila je knjiga "Kakvi su Hrvati" (Fokus, 2016.), a u 2020. "Hrvatska - identitet, image, promocija" (Školska knjiga, 2004.) i "Država kao brend" (Matica hrvatska, 2009.).

A kad smo kod statistika, najprodavanija njegova knjiga bila je "Hrvatski velikani" (Večernji list, 2014.), čije je prvo izdanje prodano u 5.000 primjeraka; najtraženija knjiga na Amazonu je "Understanding Croatia" (koju je promovirao i Kevin Spacey [😉] ); "Hrvatska i susjedi" (AGM, 2010.) tiskana je u najviše primjeraka, dok je pravi raritet postala knjiga "Priručnik za razumijevanje odnosa s javnošću" (MPR, 2006.), koje već dugo nema u prodaji. Najcitiranije su "Hrvatska - identitet, image, promocija" i "Država kao brend", dok bi najutjecajnija (sudeći po ocjenama stručnjaka) mogla postati najnovija "Strateško komuniciranje država" (Synopsis, 2021.).