Božo Skoko

dr.sc. Božo Skoko

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja. Suutemeljitelj je Millenium promocije, vodeće hrvatske agencije za komunikacijski menadžment te dugogodišnji konzultant za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije. Autor je osam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.
  • Pratite me na društvenim mrežama
  • facebook icon
  • facebook icon
Je li Hrvatska regionalni lider?

Je li Hrvatska regionalni lider?

Hrvatska u državama nastalim na prostoru bivše Jugoslavije ima puno bolji imidž nego nam se može činiti na prvi pogled, a rat i njegove posljedice lagano padaju u drugi plan, iako još značajnije opterećuju odnose Hrvatske i Srbije.
Nikola Tesla – neiskorišteni hrvatski brend

Nikola Tesla – neiskorišteni hrvatski brend

Tesla kao brend ima sjajnu priču i univerzalnu poruku. Zahvaljujući njegovim nastojanjima i izumima, benefite je osjetio cijeli svijet. S druge strane, on simbolizira san o uspjehu čovjeka iz daleke male zemlje u moćnoj i velikoj Americi.
Utjecaj prvih dama na imidž predsjednika

Utjecaj prvih dama na imidž predsjednika

Jackie Kennedy je bila prva "prva dama" koja je značajno iskoristila televiziju za vlastitu promociju. Bila je tipičan primjer samosvjesne žene s prepoznatljivim imidžom.
Imidž je presudan u predizbornoj kampanji!

Imidž je presudan u predizbornoj kampanji!

Moć imidža u politici osjetili smo već daleke 1960. kad su se pred više od 66 milijuna TV gledatelja sučelili američki predsjednički kandidati autoritativni Richard Nixon i mladi poletni John Kennedy.
Što Hrvatska nosi Europi u miraz?

Što Hrvatska nosi Europi u miraz?

Europe Travel News nedavno je objavio kako je Hrvatska jedan od najljepših dijelova Europe. To je tek jedna u nizu pohvala upućenih na račun ljepota i bogatstava Hrvatske u vodećim europskim medijima.